Jakiej marki sprzęgło z kołem dwumasowym polecacie ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jankowalski
    Classic
    • 2012
    • 12

Zamieszczone przez Zorr
    Zamieszczone przez seba210
    Zorr, No to ciekawe czy są są jakieś enhanced PID które można by odczytać przy pomocy ELM327 i programu torque?
    Czy też te dodatkowe informacje są w "measuring blocks", które są nie dostepne przez ELM327
    nic nie znalazłem, co gorsza jeżeli u Ciebie skaner po Torque się wiesza albo nic nie znajduje to raczej nic więcej się nie uda uzyskać.

Skaner teoretycznie powinien wykryć jakieś ekstra PIDy dla skody i wtedy wystarczyłoby "tylko" znaleźć ich definicje tj. powiedzieć Torque co oznaczają wartości podane przez PID wg wzoru z mojego poprzedniego posta. Natomiast skoro skaner nie wykrywa innych PIDów to albo ELM327 jest niewystarczający albo po prostu tych innych PIDów w Skodach nie ma.
    Ja skanowałem "tylko" przez ~20minut a później przerwałem. Po zakończeniu skanowania wysłałem sobie tę liste emailem i niestety wszystki PID'y miały status NO DATA.
    Tak więc ja nie przeskanowałem "całości" i teoretycznie te PID'y mogą istnieć. Problem w tym, że to skanowanie jest raczej powolne (więc trzeba by je włączyć przed jakąś dłuższą trasą). Obawiam się też że program skanuje za każdym razem od początku (ale to musiał bym sprawdzić) a jeśli tak jest można by developera poprosić żeby skan pamiętał gdzie ostatnio skończył.
  • rygla
    Classic
    • 2011
    • 6

Witam mam skode oktavie II r 2006 1.9tdi , bxe 1z, musze wymienic koło 2 masowe i mechanik powiedział mi że valeo bedzie ok, słyszalem jeszcze LUK i sasch , jakie polecacie ??

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

Wszystkie są ok ja mam luk
      Octavia

Komentarz

• DARON135
        Classic
        • 2011
        • 31

witam

mnie też czeka wymiana dwumasy.mniejwięcej ile trzeba szykować kasy na taką wymianę.?

Komentarz

• Nexus6
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4847
          • Volkswagen

DARON135, jak masz AGR'a to nie masz dwumasy :!:
          With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• bradley
            L&K
            • 2008
            • 1465

Zamieszczone przez Nexus6
            DARON135, jak masz AGR'a to nie masz dwumasy :!:
            Moze miec, moze nie miec. Zalezy od egzemplarza.
            VW Vento 1.9TDI 1Z ++
            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• konkon
              Rider
              • 2008
              • 667
              • Octavia I (1U2)
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Nexus6, Dwumasy szły od numeru silnika 350 000.
              DARON135, Zainteresuj się tematem koła jednomasowego. Koło zamachowe o numerze 037 105 273 C lub 028 105 269 B (koszt ok. 150 zł, używane, żeby nie szarpało trzeba zabielić ok. 50 zł). Do tego sprzęgło o numerze 3000 332 001 (z modelu G60), koszt ok. 400 zł. Jest to dużo trwalsze rozwiązanie i tańsze a sprzęgło zaczyna pracować jak masełko. Jak nie chcesz się bawić zawsze możesz zakupić dwumas ze sprzęgłem. Poszukaj w dziale giełda, są niezłe ceny, lekko ponad 1000 zł. Ewentualnie możesz założyć gotowy zestaw valeo (koło jednomasowe) za lekko ponad tys. Kilka osób to montowało i nie narzekają.
              Konrad
              OIL SPA -> oleje, filtry, akumulatory, części

90 konny AGRessor
              PerfectServiceBy DGW
              WhitePride :smokedevil

Komentarz

• DARON135
                Classic
                • 2011
                • 31

Dzięki za rady . Prawdopodobnie w moim AGR-ze jest dwumasa ,auto jest z końca 2000r.Ale okaże się w tarkcie naprawy.....

Komentarz

• konkon
                  Rider
                  • 2008
                  • 667
                  • Octavia I (1U2)
                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

DARON135, 100 % dwumas
                  Konrad
                  OIL SPA -> oleje, filtry, akumulatory, części

90 konny AGRessor
                  PerfectServiceBy DGW
                  WhitePride :smokedevil

Komentarz

• McGan
                    RS
                    • 2010
                    • 3574
                    • Superb III (3V3)

Zdecydowanie polecam Sachs
                    Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                    Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

Pracuję...